Kurser

19.
nov


vej

Bliv skarp på skulderkirurgi og den postoperative genoptræning 2.0

 

Arbejder du med genoptræning af skulderpatienter, så har du nu en enestående chance for at få både den kirurgiske og fysioterapeutiske vinkel på en række almindelige skulderoperationer.

Lær blandt andet om rotator cuff ruptur, den instabile skulder, frossen skulder, bicepsskader og subakromial smertesyndrom. Kurset vil endvidere belyse indikationer for operation samt det gode samarbejde mellem kirurg og fysioterapeut. Kurset vil også være relevant for andre faggrupper som ergoterapeuter og praktiserende læger.

Overlæge i ortopædkirurgi Klaus Bak fra ADEAS Parken vil undervise omkring selve operationerne, hvilke restriktioner de medfølger og om evidensen set fra et kirurgisk perspektiv.

Fysioterapeut John Odin fra ODINspecialklinik for skulderrehabilitering vil undervise i praktisk genoptræning, mobilisering samt i trænings evidens ud fra et fysioterapeutisk perspektiv. Meget træning og teori vil også være overførbart til ikke-kirurgiske patienter.

Nøgleordene for den praktiske del er den nødvendige patientinformation samt inspirerende træning frem for kedelige regimer.

Kurset vil veksle mellem teori, videomateriale med operationer og patient-cases, praktisk træning samt diskussion.

Rabat ved køb af mere end 4 billetter. Billetter kan betales via EAN fakturering - kontakt os pr. mail.
Undervisere: Klaus Bak og John Odin

Kursus 
Sted: Gudenådalens Fysioterapi, Bjerringbro
Dato: 19. november 2022. kl. 09.00 - 15.45

Nye Nationale Kliniske Retningslinjer - Hvordan får jeg det bedste ud af dem?


Kurset fokuserer på de nye Nationale Kliniske Retningslinjer for SAPS fra 2021, der som eneste behandlingsforslag har en SVAG anbefaling af træning. Hvordan stiller det os som behandlere? Hvad stiller vi op, når patienterne ikke responderer forventeligt på træning? Eller har for ondt, til træning? Og er der noget, vi kan gøre, for at øge effekten af træning?


Vi ser også på nogle dilemmaer. Eksempelvis, at en række tilstande ekskluderes fra NKR, hvor der ikke er valide tests, der kan uddifferentiere de forskellige underlæggende patologier. Hvad gør vi så? Og hvordan vælger vi den rette træning?

Kurset er markant mere praktisk orienteret end vores tidligere kurser. Der vil blive lagt stor vægt på praktisk undersøgelse, behandling med træning, men også med andre behandlingsmetoder, der ikke har fundet vej til NKR. Det vil tydeligt fremgå, hvad der er evidensbaseret, og hvad der er baseret på empiri. Der vil ca. være 1/3 teori og 2/3 praktisk arbejde.


Efter kurset vil du have en række værktøjer, der kan supplere din træning.


OBS: Kun få billetter til hvert kursus (6-8 stk),da det vægtes, at der er god tid til supervisering af den enkelte under praktisk arbejde. Da der allerede er forud-booket billetter til flere kurser, kan der være meget få tilbage!

Nye datoer på vej